About me.

Moja fotografija
I wanna witness the miracle.

8. avgust 2011

Ste vedeli vse to o Kokakoli?

Če začnem s podatkom, da je kokakola v resnici zelena, boste brali dalje? Zakaj jo barvajo na rjavo… meni bi se zelena zdela še bolj zanimiva! :D Res je tudi, da je včasih bila zelena - dokler je niso začeli barvat, seveda.

Skrivna formula kokakole;
Podjetje Coca-Cola company je bilo ustanovljeno leta 1902. Še pred ustanovitvijo pa je John Pemberton napisal formulo za Coca-Colo.

Odkar so iznašli to pijačo je formula trgovska skrivnost. Pravijo, da imata dostop do te formule le dva človeka v banki SunTrust. Eden od njiju ima dostop do prve polovice formule, drugi do druge polovice. Zato, da ne moreta pretihotapiti formule v javnost. Beda! :P


Podajam vam sestavine, ki jih je kokakola vsebovala oz. jih še vedno vsebuje, torej te sestavine, ki so znane:

-sladkor
-karamela
-kofein
-fosforna kislina
-izvleček kokinega lista
-izvleček ti. kola oreha
-izvleček limete
-vanilija
-mešanica raznih arom
-glicerin
-IN SKRIVNI DODATEK ´MERCHANDISE 7X´ (v javnosti ni razkrito, kaj naj bi sploh bil ta dodatek)

Kakšna je skrivna formula te znamenite pijače Coca-Cola? Zakaj je sploh skrivnost? Je morda dodatek kakšno mamilo, droga? :O

Vse je mogoče. Glede na to, da že v vsako pijačo, sladkarije, žvečilne gumije itd. dajejo umetne sestavine, ali pa zasvojevala - tudi to, da je kaj takšnega v kokakoli, ne bi bilo nič čudnega. Zakaj proizvajalci to počnejo? Čisto simpl; če dajejo v svoje produkte razna mamila, bodo le-ta zasvojila kupce in jih pripravila do tega, da kupujejo še in še. (saj veste, kot cigarete, alkohol...)
vir: http://faveup.com/uploaded-images/0006/7805/green.jpg
In da ne pozabim; imam še pametne nasvete, kaj lahko počnemo s kokakolo (namesto da jo pijemo) - če vam je le ni škoda! :D

S kokakolo lahko očistimo madež krvi z asfalta.
V vednost: tovornjaki, ki prevažajo sirup, iz katerega naredijo kokakolo, morajo biti označeni z nalepko nevarne snovi. Zakaj? Ker je kokakola je močno korozivna snov in jo v razredčeni obliki uporabljajo za čiščenje madežev krvi z asfalta. (:O) Patruljna vozila na ameriških avtocestah vozijo s sabo kokakolo, s katero izperejo kri s ceste po prometni nesreči. Fuj?

S kokakolo lahko topimo stvari!
Če želimo raztopiti kakšno stvar, naprimer meso, ga samo 'vtaknemo' v posodo kokakole. Raztopil naj bi se v dveh dneh. Fosforna kislina v kokakoli ima pH 2.8 in lahko v štirih dneh raztopi celo kaj kovinskega, kot npr. žebelj.

Kokakola - čistilo za vsak dan.
Če vam zmanjka wc račke, imate pa dovolj kokakole, jo preprosto vlijte v straniščno školjko in pustite stati eno uro (pred tem vam priporočam, da opravite vse potrebe, ker boste eno uro brez skreta!). S kokakolo lahko očistite tudi rjo z avtomobila: kovinsko gobico namočite v kokakolo in zdrgnite rjo. Kako preprosto! Lahko pa tudi odstranite mastne madeže z oblačil: na masten madež zlijte kokakolo, nato pa operite v pralnem stroju (s pralni praškom) kot običajno. In Vanish ni več potreben! :D
vir: http://shopwithmeaning.org/wp-content/uploads/2011/10/
polar_bear_ski_goggles-White-Coke-Cans-Support-White-Polar-Bears.jpg

Pozelenite travo!
Na uradni strani kokakole uporabniki delijo nadvse zanimive nasvete. Tako je neka ženska priporočila, naj travo enkrat mesečno poškropimo s Coca Colo in trava bo vse leto bolj zelena kot na sosednjem travniku. Če se seveda želite meriti s sosedom.

Kokakola je lahko tudi zdravilo.
No, kokakola pa vendarle ni le insketicid in detergent za vse mogoče sumljive madeže. Lahko jo uporabite celo kot zdravilo. Topel 'čaj' iz kokakole in ingverja (košček ingverja zavrite v 3 dcl kokakole) naj bi bil zdravilo za prehlad. Popotniki pa pravijo tudi, da jih kokakola varuje pred razno raznimi okužbami.
vir: http://images.fanpop.com/images/image_uploads/
Classic-Coca-Cola-coke-52364_506_624.jpg

Ob vsem tem človek pozabi, da je kokakola tudi super za raznorazne zabave, rojstne dneve in žurke! ;D Uživajte!