About me.

Moja fotografija
I wanna witness the miracle.

25. julij 2011

Kristalne lobanje - povezane s koncem sveta.

Že slišali za njih?

Lobanje, nasplošno, so ponavadi simbol smrti. Vsaj povezujemo jih s smrtjo. Predstavljajo pa tudi mogočne ikone v kulturah po celem svetu. Obstaja trinajst posebnih kristalnih lobanj, ki so bile najdene v Mehiki, Srednji Ameriki ter Južni Ameriki. Arheologi jih majo za najbolj fascinantne predmete iz 20 stoletja. Zakaj je temu tako? Skrivnost je v njih samih.


Lobanje so bile, bolj natančno, najdene blizu starodavnih ruševin Majskih in Aztetskih civilizacij. Za nekatere od trinajstih lobanj verjamemo, da so stare med 5000 in 36000 let. Nihče pa natanko ne ve od kje so prišle oziroma za kaj so bile narejene in uporabljane.

vir: http://photos.imageevent.com/afap/paranormal/ufos/
/The%20Mitchell%20Hedges%20Skull.jpg


Več govora bi posvetila najbolj znani kristalni lobanji, ki se imenuje lobanja usode ali z drugim imenom Mitchell-Hedges Skull. Ta lobanja je najbolj misteriozna iz dveh dobrih razlogov.
1) Je zelo podobna pravi človeški lobanji in ima perfektno vgrajeno lahko-odstranljivo spodnjo čeljust.
2) Zelo težko je reči kako je bila konstruirana. Iz tehničnega vidika je še dandanes, z vso dandanašnjo tehnologijo in najbolj talentiranimi inženirji nemogoče izdelati/narediti takšno lobanjo.

Zakaj pravim, da jo je bilo nemogoče narediti?
Pod prvo, kristala te vrste in tako dobre kvalitete, ni mogoče najti na področju, kjer je bila najdena lobanja. Zanimivo je tudi, da kristalna lobanja tehta 5,13kg in je 20,34cm dolga ter 12,54cm široka. Bila je narejena iz enega samega dela kristala. To pa nasprotuje zakonom fizike. Zakaj?
Raziskovalci so odkrili, da je bila kristalna lobanja izrezljana/izklesana po naravni osi kristala. (če ne razumete vzemite za primer kamen; če po njem udarite iz navpične in iz vodoravne smeri, se bo v eni smeri prej prelomil. Tako vidite, v kateri smeri poteka kamnova os. Ta os je odvisna od nastanka kamna - kako so se plasti nalagale nanj.) Tudi dandanašnji oblikovalci, ki delajo s kristali vzamejo na znanje te kristalove osi oz. orientacijo kristalove molekularne simetrije. Če tega ne bi storili, bi kristal razpadel, tudi če bi ga rezljali z metodami kot so laserji. Sedaj pa pomislite, da je nekdo vzel na znanje te osi 30000 let nazaj. Hah.


Torej, če nadaljujem… po vsem raziskovanju na tej lobanji, raziskovalci niso našli kakeršnihkoli mikroskopskih prask na površju lobanje, ki bi pokazale, da je bila lobanja izrezljana s kovinskim orodjem. Edina pot, ki še obstaja za nastanek te lobanje je, da bi nekdo lobanjo poliral z mešanico peska in vode. Ampak to izčrpno delo bi vzelo 300 let ročnega dela, preden bi bilo končano.
Če odštejemo majhne nepravilnosti v predelu ličnic in senc, pa je ta lobanja popolna in pravilna kopija človeške ženske lobanje. Skrivnosti je vedno več, ničesar si ne znamo razlagati…


V lobanji so našli tudi posebne tunele, ki so bili vgrajeni vanjo. Ko vanjo posveti svetloba, le-ta potuje skozi te svetlobne tunele in posveti iz lobanje skozi usta in očesni jamici. Scary.
vir: http://usahitman.com/wp-content/uploads/2012/02/skullgroup-1.gif
Raziskave in legende pa kažejo tudi na to, da če bi našli vseh 13 lobanj (še vedno niso našli vseh, ja) in jih postavili v krog, eno pa bi dali na sredino; bi nas obvarovale pred koncem sveta leta 2012. Vendar to je legenda.

Več si lahko preberete v knjigi Prerokba kristalne lobanje - M. Scott.


Najlažje si razlagamo vse skupaj tako, da rečemo, da teh 13 lobanj sploh ni bilo narejenih s človekove strani. Kako pa, torej?